Rólunk Történelem panzió
history_erdelyi_gonduzo

A Keleti Kárpátok mentén, a 25° 35’ keleti hosszúságon és a  46°43’ északi szélességen elhelyezkedő Gyergyószentmiklós létét a Békény pataknak köszönheti. A gyergyói medence átlagban 810 m tengerszint fölötti magasságon terül el.

Gyergyószentmiklós város  szerves része a Gyergyói medencének, annak keleti szélén helyezkedik el. A város határait kelet felől a Magas bükk és az 1.257 m magas Pongrácz tető, északon az 1.545 m-t elérő Pricske (Piricske) tető, északnyugaton, nyugaton és délen pedig a Gyergyói medence három településével határos, úgymint Szárheggyel, Alfaluval és Tekerőpatakkal.

Családunk a  turizmus területén való tevékenységét 1995-ben kezdte amikoris megnyitotta az „Erdélyi Gondűző Kulcsosház” ajtaját a kedves vendégek előtt. A kis kulcsosházat a család őnerőből építette 3 év alatt. Megszeretve és felismerve a vendéglátás szépségeit és örömeit  10 év régiséggel a háta mögött a család úgy döntött megpróbálja magasabb szintre emelni tevékenységének színvonalát. Ekkor született meg az „Erdélyi Gondűző Panzió Étterem” gondolata mely 2006-ban kivitelezésre is került, szem előtt tartva  az addig összegyűjtött tapasztalatokat, feltérképezett  addigi hiányosságokat , igényeket. Az „Erdélyi Gondűző Panzió Étterem” alagsorában található egy kissebb konditerem szaunával, egy játékterem, konferenciaterem. A földszinten található 70 fős étterem  családok, baráti társaságok számára kellemes kikapcsolódást biztosít, ugyanakkor nagyobb létszámú rendezvények romantikus helyszíneként is minden igényt kielégít. Az emeleten található 4 két ágyas szoba, 1 apartman, míg a második emeleten van 1 négy ágyas, 2 öt ágyas (galériás), 1 hat ágyas (galériás) és 1 két ágyas szoba. Tapasztalataink szerint a galériás szobák a gyerekes családok kedvencei.

A panzió(k) 6,5km-re találhatóak Gyergyószentmiklós várostól a Gyilkostó irányába a DN12C nemzeti út mentén a Csanód patak partján.

Reméljük, hogy hamarosan vendégül láthatjuk panzió(i)nkban, és személyesen is meggyőződhet a hely szépségéről! Személyes látogatásáig a honlap segítségével bepillantást nyerhet a hely nyugalmat árasztó milliőjébe.